BLOG

Ali mladi teniški igralci trenirajo pravilno?

Trenirati bolj pogosto, dlje časa in z več udarci in več izmenjavami lahko vodi v stagnacijo dosežkov, posledično utrujenost in pretreniranost, ali pa pojav ponavljajočih se poškodb. To ne velja le za vrhunske teniške igralce, pač pa in predvsem za mlade teniške igralce. Zadnja študija (Kovalchick and Reid, 2017), ki je bila narejena na..
PREBERI VEČ +

Orodje za spremljanje razvoja igre

Pristop razvoja tenisa skozi igro, ki je bolj znan kot “Game based approach” ali “Game based coaching” sta sicer stalni temi trenerskih konferenc. Vendar že površna analiza teniških treningov ne glede na državo ali kontinent, pokaže, da večina trenerjev še vedno večino časa uporablja zelo tradicionalen pristop. Pri tem pristopu..
PREBERI VEČ +

Skala (The Rock) kot simbol teniške trdnosti

Naslov kolumne tokrat nima kakšne posebne povezave s tenisom. Predvsem za bralce. Ima pa povezavo z izkušnjami, katerih sopotnik ali opazovalec, sem bil pri delu z nekaterimi igralci, igralkami ali trenerji, ki so že zaključili teniško kariero.   Skala kot simbol trdnosti ima jasen in nedvoumen pomen najbrž v večini jezikov. V svojem..
PREBERI VEČ +

Procesni cilji - ključ do uspeha

Na predavanju o prehrani je Ladislav Mesarič, ki se med drugim ukvarja tudi z motivacijskimi govori, v uvodu predstavil tri vrste ciljev: tekmovalne, trenažne in procesne. Tekmovalni so povezani z uvrstitivijo na jakostni lestvici, zmago na turnirju ali določenim tekmecem. Trenažni cilji so tisti, ki jih igralci in igralke vsak dan želijo..
PREBERI VEČ +

LTC - Pogled nazaj, za korak naprej

Tokratna kolumna bo napisan v skladu z mislijo: »Pometi pred svojim pragom«. Torej pisal bom o LTC. Razlogov za to je več. Gre za neke vrste samorefleksijo delovanja kluba in pogled nazaj, da bi lahko naredili korak(e) naprej. Vsekakor je potrebno občasno narediti analizo delovanja, zato da bi lahko lažje določili cilje za prihodnje.   LTC..
PREBERI VEČ +

Prepovedati uporabo teniških košar

Tale kolumna bo kratka in jedernata. V Estoniji sem bil mentor mlademu trenerju, ki se je šolal za samostojno delo predavatelja na trenerskem tečaju prve kategorije po lestvici ITF. Tečaj je potekal v prelepi, popolnoma novi teniški dvorani s šestimi teniškimi igrišči. Od tega so bila štiri s trdo podlago, dve pokriti s tepihom. Vse skupaj..
PREBERI VEČ +

Nekaj prispevkov k slovenski teniški blaznosti

Leta 1983 je bil predvajan film »Trije prispevki k slovenski blaznosti«, ki je v treh delih opozarjal na slovenceljsko naravo, ki nas hote ali nehote, posredno ali neposredno obkroža, ogroža in na koncu koncev določa. Samo slučajno je stric Emil, eden od scenaristov filma, v katerem nastopajo skoraj vsi slovenski filmski in gledališki..
PREBERI VEČ +
1234... 8