BLOG

Hrvaška je svetovni teniški prvak

Leto 2018 si bodo hrvaški športni navdušenci, predvsem pa ljubitelji tenisa in nogometa zapomnili in najbrž slavili še dolga leta. Drugo mesto na svetovnem nogometnem prvenstvu in druga osvojitev Davisovega pokala sta mejnika, ki sta za tako majhno državo, športna dosežka brez primere.    Seveda se ob takšnih uspehih vedno vprašamo,..
PREBERI VEČ +

Vodenje teniških ekip za začetnike

Tenis je kot individualni šport, zelo zanimiv tudi, ko tekmujejo ekipe. Vsi vemo, da ima Davisov pokal eno najdaljših tradicij med vsemi športi. Čeprav tekmovanje trenutno doživlja določene spremembe, pa to ne zmanjšuje pomena tekmovanja. Predvsem to velja za teniške zveze manjših držav, saj kot globalno tekmovanje, tako kot tudi ženska..
PREBERI VEČ +

Ali mladi teniški igralci trenirajo pravilno?

Trenirati bolj pogosto, dlje časa in z več udarci in več izmenjavami lahko vodi v stagnacijo dosežkov, posledično utrujenost in pretreniranost, ali pa pojav ponavljajočih se poškodb. To ne velja le za vrhunske teniške igralce, pač pa in predvsem za mlade teniške igralce. Zadnja študija (Kovalchick and Reid, 2017), ki je bila narejena na..
PREBERI VEČ +

Orodje za spremljanje razvoja igre

Pristop razvoja tenisa skozi igro, ki je bolj znan kot “Game based approach” ali “Game based coaching” sta sicer stalni temi trenerskih konferenc. Vendar že površna analiza teniških treningov ne glede na državo ali kontinent, pokaže, da večina trenerjev še vedno večino časa uporablja zelo tradicionalen pristop. Pri tem pristopu..
PREBERI VEČ +

Skala (The Rock) kot simbol teniške trdnosti

Naslov kolumne tokrat nima kakšne posebne povezave s tenisom. Predvsem za bralce. Ima pa povezavo z izkušnjami, katerih sopotnik ali opazovalec, sem bil pri delu z nekaterimi igralci, igralkami ali trenerji, ki so že zaključili teniško kariero.   Skala kot simbol trdnosti ima jasen in nedvoumen pomen najbrž v večini jezikov. V svojem..
PREBERI VEČ +

Procesni cilji - ključ do uspeha

Na predavanju o prehrani je Ladislav Mesarič, ki se med drugim ukvarja tudi z motivacijskimi govori, v uvodu predstavil tri vrste ciljev: tekmovalne, trenažne in procesne. Tekmovalni so povezani z uvrstitivijo na jakostni lestvici, zmago na turnirju ali določenim tekmecem. Trenažni cilji so tisti, ki jih igralci in igralke vsak dan želijo..
PREBERI VEČ +

LTC - Pogled nazaj, za korak naprej

Tokratna kolumna bo napisan v skladu z mislijo: »Pometi pred svojim pragom«. Torej pisal bom o LTC. Razlogov za to je več. Gre za neke vrste samorefleksijo delovanja kluba in pogled nazaj, da bi lahko naredili korak(e) naprej. Vsekakor je potrebno občasno narediti analizo delovanja, zato da bi lahko lažje določili cilje za prihodnje.   LTC..
PREBERI VEČ +
1234... 8