Združujemo znanje, izkušnje in veščine temlječe na znanstvenem pristopu in podatkih.

Združujemo znanje, izkušnje in veščine temlječe na znanstvenem pristopu in podatkih.

Kdo je Aleš Filipčič?

Aleš Filipčič je bil prvi slovenski kapetan v Davisovem pokalu. Od leta 1989 je kot klubski ali osebni trener treniral več državnih prvakov, ITF, WTA in ATP igralcev. Bil je glavni trener v 3 slovenskih teniških klubih: TK Olimpija Ljubljana (1998-1993), TK Triglav Kranj (1998-2004) in Teniški center Ljubljana (2010-2020). Je redni profesor na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, kjer je od leta 1990 odgovoren za izobraževanje teniških študentov. Njegovo glavno raziskovalno področje vključuje analizo teniške uspešnosti, motorično vedenje ter testiranja in spremljanje teniških igralcev. Je avtor več knjig o tenisu, športni znanosti ter recenziranih znanstvenih člankov. Več kot 20 let je bil predsednik Trenerske organizacije in Strokovnega sveta pri Teniški zvezi Slovenije. Od leta 2004 sodeluje kot mednarodni tutor pri projektih usposabljanja trenerjev ITF.  Izvedel je več kot 150 tečajev usposabljanja trenerjev na petih celinah in v 23 državah. Od leta 2015 je soustanovitelj Biometrike, podjetja, ki je razvilo Armbeep Tennis System (High Performance Data Analytic Tool; www.armbeep.com). 

 • Šepetalec žogicam!

  Ocena

  Aleš Filipčič ima kombinacijo strokovnega in osebnega pristopa, ki se izrazita v vrhunskih rezultatih. Priporočam!

  - Anja H.

 • Ko zaradi dreves ne vidiš gozda

  Ocena

  Teniški trenerji pogosto zaradi dreves ne vidimo gozda. Aleš nam je pomagal kako z uporabo biomehanskih principov in analize učinkovitosti udarcev, v nekaj dneh določiti prave cilje ter predstavil zelo uporabne vaje za razvoj tehnike in igre v celoti. Izjemno zanimiva in koristna izkušnja tako za trenerja kot teniškega igralca.

  Max S.

 • Če igra tvoje igralke stagnira

  Ocena

  Ko delaš s teniško igralko že nekaj let, določenih odstopanj ne vidiš več. Zato je zelo koristno, ko ti nekdo na drugačen način predstavi, kako teniški igralki pomagati dvigniti raven igre. Priporočam vsem trenerjem in igralcem, ki stagnirajo v igri.

  Alexander A.

 • Napredek v krakem času

  Ocena

  Preživeli smo zelo intenziven in koristen teden, kjer nam je Aleš na zelo enostaven način predstavil kako v kratkem času izboljšati tehniko vseh udarcev in to tudi prenesti v tekmo.

  Bojan P.

 • Predavanje za starše TK Nova Gorica

  Ocena

  Starši smo pri spremljanju razvoja svojega mladega tenisača pogosto prepuščeni sami sebi. Zato so predavanja za starše teniških igralcev in igralk izjemno poučna in koristna. Utrdijo nekatera tvoja prepričanja in pomagajo spremeniti razmišljanja in delovanja, ki otroku ne koristijo. Pripročam vsem staršem mladih tenisačev.

  Max S.