Analiza učinkovitosti igre in postavljanje kratko/srednjeročnih ciljev

Analiza učinkovitosti igre in postavljanje kratko/srednjeročnih ciljev na osnovi video posnetka tekme ali ogleda tekme v živo.

Analiza učinkovitosti igre in postavljanje kratko/srednjeročnih ciljev

Opis

Analiza učinkovitosti igre in postavljanje kratko/srednjeročnih trenažnih ciljev temelji na pregledu taktičnih/igralnih vzorcev v 5 igralnih situacijah in tehnični analizi teniških udarcev in gibanj. Slednji del analize je podrobno že opisan v biomehanski analizi tehnike. Analiza taktičnih/igralnih vzorcev v 5 igralnih situacijah pa poteka na dveh ravneh. Na prvi ravni ekspert analizira pojav taktičnih/igralnih vzorcev v tekmi, na drugi ravni pa uspešnost igralca v posameznih vzorcih. Del analize učinkovitosti igre je tudi uporaba programa za kodiranje in statistično analizo teniške tekme.

 

Postopek

Teniški igralec, trener ali starš posname video posnetek celotnega teniškega dvoboja. Posnetek naloži na platformo (Google drive, Dropboxa ali podobno) in pošlje po e-pošti povezavo do posnetka. Nujno je, da je posnetek dvoboja narejen tako, da se vidi celotno teniško igrišče. Najboljši posnetek je narejen od zadaj. Priporočljivo je, da je dvoboj čim bolj izenačen. Na osnovi poslanega posnetka bo ekspert opravil taktično/igralno in biomehansko analizo teniškega dvoboja in postavil kratko/srednjeročne trenažne cilje.

 

Cena: 249 EUR

Videoposnetki

Baseline game technical development U13

Serving technical development U13

2023 ITF WCC How to set up training goals for young tennis players?

2023 ITF WCC Player match analysis

2023 PMA, Paula, 12 years

2023 PMA, Nikolas, 17 years

2023 PMA, Jovan, 16 years

2023.PTA, Frano, 16 years

2023 PMA, David, 12 years

2022.PTA, Veronika, 22 years

2021 PMA, Veronika, 21 years

 • Šepetalec žogicam!

  Ocena

  Aleš Filipčič ima kombinacijo strokovnega in osebnega pristopa, ki se izrazita v vrhunskih rezultatih. Priporočam!

  - Anja H.

 • Ko zaradi dreves ne vidiš gozda

  Ocena

  Teniški trenerji pogosto zaradi dreves ne vidimo gozda. Aleš nam je pomagal kako z uporabo biomehanskih principov in analize učinkovitosti udarcev, v nekaj dneh določiti prave cilje ter predstavil zelo uporabne vaje za razvoj tehnike in igre v celoti. Izjemno zanimiva in koristna izkušnja tako za trenerja kot teniškega igralca.

  Max S.

 • Če igra tvoje igralke stagnira

  Ocena

  Ko delaš s teniško igralko že nekaj let, določenih odstopanj ne vidiš več. Zato je zelo koristno, ko ti nekdo na drugačen način predstavi, kako teniški igralki pomagati dvigniti raven igre. Priporočam vsem trenerjem in igralcem, ki stagnirajo v igri.

  Alexander A.

 • Pridobila sem ogromno znanja

  Ocena

  Osebno menim, da je bil tečaj izjemno dobro izpeljan in organiziran. Lahko rečem, da sem pridobila ogromno novega znanja. Na tečaju je bilo zabavno, poučno. Spoznala sem veliko novih prijateljev. Ocena 10/10.

  Anja K.

 • Dobra kombinacija teoretičnih in praktičnih vidikov poučevanja tenisa

  Ocena

  Usposabljanje je bilo zelo strokovno, časovno primerno in učinkovito izpeljano. Dobra kombinacija teoretičnih vaj ter praktičnih vidikov na igrišču. Predavatelj zna odlično približati vsebine udeležencem in voditi interaktivno diskusijo, kar je najpomembnejši vidik za učinkovito prenašanje znanja. Tudi organizacija, komunikacija in dostopnost predavateljev je bila zelo dobra.

  Miha P.

 • Napredek v krakem času

  Ocena

  Preživeli smo zelo intenziven in koristen teden, kjer nam je Aleš na zelo enostaven način predstavil kako v kratkem času izboljšati tehniko vseh udarcev in to tudi prenesti v tekmo.

  Bojan P.

 • Predavanje za starše TK Nova Gorica

  Ocena

  Starši smo pri spremljanju razvoja svojega mladega tenisača pogosto prepuščeni sami sebi. Zato so predavanja za starše teniških igralcev in igralk izjemno poučna in koristna. Utrdijo nekatera tvoja prepričanja in pomagajo spremeniti razmišljanja in delovanja, ki otroku ne koristijo. Pripročam vsem staršem mladih tenisačev.

  Max S.

 • Po 27 letih ponovno navdušen nad usposabljanjem

  Ocena

  Po 27. letih prakse sem se ponovno udeležil usposabljanja. Po vseh teh letih prakse, uspehov, obiskov seminarjev s tujimi predavatelji, sem bil ponovno navdušen, tako kot pred tremi desetletji. Izjemno znanje, srčnost predavatelja, ki kažejo na veliko ljubezen do tenisa in športa na splošno. To so samo nekatere kvalitete, ki predavatelja uvrščajo v sam vrh teniških strokovnjakov s katerimi sem se srečal. Skratka, predavatelj nikakor ne sodi v kategorijo "prodajalcev", ki prodajajo svoje znanje na čas. Predavatelj je bil poklican za ta šport, ki ga tudi živi. To se vidi na vsakem koraku. Želim si, da bi v našem majhnem teniškem prostoru njegovo znanje. izkušnje in energijo bolj cenili in izkoristili.

  Andraž V..

 • Še veliko se moram naučiti

  Ocena

  Tečaj in nasploh vsebine so se mi zdele odlične. Ena stvar, ki bi jo morda izpostavila je to, da je tečaj malce naporen (3 intenzivni dnevi zapored). Morda bi bilo lažje, če bi se tečaj izvedel v petih vikendih. Tako bi morda bilo malo lažje ostati zbran preko celega tečaja. Ampak vseeno ni bilo prehudo in se splačalo potruditi. Pred začetkom tečaja sem mislila, da vem že skoraj vse o tenisu, saj sem bila tekmovalka več let. A ko sem spoznala, kako je poučevanje drugačno od igranja tenisa, sem ugotovila, da se moram še ogromno naučiti. :)

  Maša K.