Analiza učinkovitosti igre in postavljanje kratko/srednjeročnih ciljev

Analiza učinkovitosti igre in postavljanje kratko/srednjeročnih ciljev na osnovi video posnetka tekme ali ogleda tekme v živo.

Analiza učinkovitosti igre in postavljanje kratko/srednjeročnih ciljev

Opis

Analiza učinkovitosti igre in postavljanje kratko/srednjeročnih trenažnih ciljev temelji na pregledu taktičnih/igralnih vzorcev v 5 igralnih situacijah in tehnični analizi teniških udarcev in gibanj. Slednji del analize je podrobno že opisan v biomehanski analizi tehnike. Analiza taktičnih/igralnih vzorcev v 5 igralnih situacijah pa poteka na dveh ravneh. Na prvi ravni ekspert analizira pojav taktičnih/igralnih vzorcev v tekmi, na drugi ravni pa uspešnost igralca v posameznih vzorcih. Del analize učinkovitosti igre je tudi uporaba programa za kodiranje in statistično analizo teniške tekme.

 

Postopek

Teniški igralec, trener ali starš posname video posnetek celotnega teniškega dvoboja. Posnetek naloži na platformo (Google drive, Dropboxa ali podobno) in pošlje po e-pošti povezavo do posnetka. Nujno je, da je posnetek dvoboja narejen tako, da se vidi celotno teniško igrišče. Najboljši posnetek je narejen od zadaj. Priporočljivo je, da je dvoboj čim bolj izenačen. Na osnovi poslanega posnetka bo ekspert opravil taktično/igralno in biomehansko analizo teniškega dvoboja in postavil kratko/srednjeročne trenažne cilje.

 

Cena: 249 EUR

Videoposnetki

2021 PMA, Veronika, 21 years

 • Šepetalec žogicam!

  Ocena

  Aleš Filipčič ima kombinacijo strokovnega in osebnega pristopa, ki se izrazita v vrhunskih rezultatih. Priporočam!

  - Anja H.

 • Ko zaradi dreves ne vidiš gozda

  Ocena

  Teniški trenerji pogosto zaradi dreves ne vidimo gozda. Aleš nam je pomagal kako z uporabo biomehanskih principov in analize učinkovitosti udarcev, v nekaj dneh določiti prave cilje ter predstavil zelo uporabne vaje za razvoj tehnike in igre v celoti. Izjemno zanimiva in koristna izkušnja tako za trenerja kot teniškega igralca.

  Max S.

 • Če igra tvoje igralke stagnira

  Ocena

  Ko delaš s teniško igralko že nekaj let, določenih odstopanj ne vidiš več. Zato je zelo koristno, ko ti nekdo na drugačen način predstavi, kako teniški igralki pomagati dvigniti raven igre. Priporočam vsem trenerjem in igralcem, ki stagnirajo v igri.

  Alexander A.

 • Napredek v krakem času

  Ocena

  Preživeli smo zelo intenziven in koristen teden, kjer nam je Aleš na zelo enostaven način predstavil kako v kratkem času izboljšati tehniko vseh udarcev in to tudi prenesti v tekmo.

  Bojan P.