Biomehanska analiza tehnike in vaje za razvoj

Biomehanska analiza tehnike udarcev in gibanj na osnovi video posnetka ali analize teniškega igralca v živo.

Biomehanska analiza tehnike in vaje za razvoj

Opis

Biomehanska analiza tehnike udarcev in gibanj temelji na uporabi dveh konceptov. Prvi koncept se imenuje B.I.O.M.E.C. in omogoča analizo učinkovitosti teniške tehnike udarcev in gibanj na osnovi šestih biomehanskih principov. Principi so: ravnotežje, inercija, nasprotna sila, sunek sile, elastična energija in kinetična veriga. Pri tem ekspert analizira uporabo principov pri izvedbi udarcev in gibanj ter morebitna odstopanja od priporočljivih vrednosti. Drugi princip se imenuje P.A.S., kjer ekspert analizira gibanje loparja z vidika treh značilnosti: poti, kota in hitrosti loparja.

 

Postopek

Teniški igralec, trener ali starš posname video posnetek udarca ali kombinacijo udarcev. Priporočljivo je, da je posnetek narejen v igralni ali tekmovalni situaciji in ne ko trener žoge podaja iz košare. Najbolje, da je snemalec postavljen za igralcem ali ob strani, tako da se vidi celotno gibanje loparja med udarcem ter učinek udarca. Primerno je, da je na posnetku celotna izmenjava, ki se začne s servisom ali z reternom. Na osnovi poslanih posnetkov bo ekspert izdelal video posnetek, kjer bo posnetku igralca dodana analiza tehnike z komentarji in trenažnimi cilji.

Primere biomehanske analize tehnike si lahko ogledate med video klipi. 

 

Cena: 149 EUR

Videoposnetki

2021 PTA, Andrija, 11 years

2021 PTA, Erik, 11 years

2021 PTA, Liam, 10 years

2020 PTA, Gabriel, 11 years

2021 PTA, Aksel, 9 years

2023 PTA, Milan, 15 years

2022 PTA, Ziga, 13 years

2021 PTA, David, 9 years

2022 PTA, Paula, 11 years

2023 ITF WCC How to set up training goals for young tennis players?

2021 PTA, Kiara, 11 years

2015 PTA, Milica, 15 years

2022 PTA, Spela, 17 years

2023 PTA, Mihajlo, 11 years

2022.PTA, Veronika, 22 years

 • Ko zaradi dreves ne vidiš gozda

  Ocena

  Teniški trenerji pogosto zaradi dreves ne vidimo gozda. Aleš nam je pomagal kako z uporabo biomehanskih principov in analize učinkovitosti udarcev, v nekaj dneh določiti prave cilje ter predstavil zelo uporabne vaje za razvoj tehnike in igre v celoti. Izjemno zanimiva in koristna izkušnja tako za trenerja kot teniškega igralca.

  Max S.

 • Če igra tvoje igralke stagnira

  Ocena

  Ko delaš s teniško igralko že nekaj let, določenih odstopanj ne vidiš več. Zato je zelo koristno, ko ti nekdo na drugačen način predstavi, kako teniški igralki pomagati dvigniti raven igre. Priporočam vsem trenerjem in igralcem, ki stagnirajo v igri.

  Alexander A.

 • Napredek v krakem času

  Ocena

  Preživeli smo zelo intenziven in koristen teden, kjer nam je Aleš na zelo enostaven način predstavil kako v kratkem času izboljšati tehniko vseh udarcev in to tudi prenesti v tekmo.

  Bojan P.