Biomehanska analiza tehnike in vaje za razvoj

Biomehanska analiza tehnike udarcev in gibanj na osnovi video posnetka ali analize teniškega igralca v živo.

Biomehanska analiza tehnike in vaje za razvoj

Opis

Biomehanska analiza tehnike udarcev in gibanj temelji na uporabi dveh konceptov. Prvi koncept se imenuje B.I.O.M.E.C. in omogoča analizo učinkovitosti teniške tehnike udarcev in gibanj na osnovi šestih biomehanskih principov. Principi so: ravnotežje, inercija, nasprotna sila, sunek sile, elastična energija in kinetična veriga. Pri tem ekspert analizira uporabo principov pri izvedbi udarcev in gibanj ter morebitna odstopanja od priporočljivih vrednosti. Drugi princip se imenuje P.A.S., kjer ekspert analizira gibanje loparja z vidika treh značilnosti: poti, kota in hitrosti loparja.

 

Postopek

Teniški igralec, trener ali starš posname video posnetek udarca ali kombinacijo udarcev. Priporočljivo je, da je posnetek narejen v igralni ali tekmovalni situaciji in ne ko trener žoge podaja iz košare. Najbolje, da je snemalec postavljen za igralcem ali ob strani, tako da se vidi celotno gibanje loparja med udarcem ter učinek udarca. Primerno je, da je na posnetku celotna izmenjava, ki se začne s servisom ali z reternom. Na osnovi poslanih posnetkov bo ekspert izdelal video posnetek, kjer bo posnetku igralca dodana analiza tehnike z komentarji in trenažnimi cilji.

Primere biomehanske analize tehnike si lahko ogledate med video klipi. 

 

Cena: 149 EUR

Videoposnetki

2024 PTA Andrija, 14 years

Baseline game technical development U13

Serving technical development U13

2023 ITF WCC How to set up training goals for young tennis players?

2023 PMA, Paula, 12 years

2023.PTA, Frano, 16 years

2023 PTA, Milan, 15 years

2023 PTA, Mihajlo, 11 years

2023 PTA, Lana, 11 years

2022 PTA, Paula, 11 years

2022 PTA, Spela, 17 years

2022 PTA, Ziga, 13 years

2022.PTA, Veronika, 22 years

2021 PTA, David, 9 years

2021 PTA, Kiara, 11 years

2021 PMA, Veronika, 21 years

2021 PTA, Aksel, 9 years

2021 PTA, Andrija, 11 years

2021 PTA, Liam, 10 years

2021 PTA, Erik, 11 years

2020 PTA, Gabriel, 11 years

2015 PTA, Milica, 15 years

2015 PTA, Andjela, 13 years

 • Šepetalec žogicam!

  Ocena

  Aleš Filipčič ima kombinacijo strokovnega in osebnega pristopa, ki se izrazita v vrhunskih rezultatih. Priporočam!

  - Anja H.

 • Ko zaradi dreves ne vidiš gozda

  Ocena

  Teniški trenerji pogosto zaradi dreves ne vidimo gozda. Aleš nam je pomagal kako z uporabo biomehanskih principov in analize učinkovitosti udarcev, v nekaj dneh določiti prave cilje ter predstavil zelo uporabne vaje za razvoj tehnike in igre v celoti. Izjemno zanimiva in koristna izkušnja tako za trenerja kot teniškega igralca.

  Max S.

 • Če igra tvoje igralke stagnira

  Ocena

  Ko delaš s teniško igralko že nekaj let, določenih odstopanj ne vidiš več. Zato je zelo koristno, ko ti nekdo na drugačen način predstavi, kako teniški igralki pomagati dvigniti raven igre. Priporočam vsem trenerjem in igralcem, ki stagnirajo v igri.

  Alexander A.

 • Pridobila sem ogromno znanja

  Ocena

  Osebno menim, da je bil tečaj izjemno dobro izpeljan in organiziran. Lahko rečem, da sem pridobila ogromno novega znanja. Na tečaju je bilo zabavno, poučno. Spoznala sem veliko novih prijateljev. Ocena 10/10.

  Anja K.

 • Dobra kombinacija teoretičnih in praktičnih vidikov poučevanja tenisa

  Ocena

  Usposabljanje je bilo zelo strokovno, časovno primerno in učinkovito izpeljano. Dobra kombinacija teoretičnih vaj ter praktičnih vidikov na igrišču. Predavatelj zna odlično približati vsebine udeležencem in voditi interaktivno diskusijo, kar je najpomembnejši vidik za učinkovito prenašanje znanja. Tudi organizacija, komunikacija in dostopnost predavateljev je bila zelo dobra.

  Miha P.

 • Napredek v krakem času

  Ocena

  Preživeli smo zelo intenziven in koristen teden, kjer nam je Aleš na zelo enostaven način predstavil kako v kratkem času izboljšati tehniko vseh udarcev in to tudi prenesti v tekmo.

  Bojan P.

 • Predavanje za starše TK Nova Gorica

  Ocena

  Starši smo pri spremljanju razvoja svojega mladega tenisača pogosto prepuščeni sami sebi. Zato so predavanja za starše teniških igralcev in igralk izjemno poučna in koristna. Utrdijo nekatera tvoja prepričanja in pomagajo spremeniti razmišljanja in delovanja, ki otroku ne koristijo. Pripročam vsem staršem mladih tenisačev.

  Max S.

 • Po 27 letih ponovno navdušen nad usposabljanjem

  Ocena

  Po 27. letih prakse sem se ponovno udeležil usposabljanja. Po vseh teh letih prakse, uspehov, obiskov seminarjev s tujimi predavatelji, sem bil ponovno navdušen, tako kot pred tremi desetletji. Izjemno znanje, srčnost predavatelja, ki kažejo na veliko ljubezen do tenisa in športa na splošno. To so samo nekatere kvalitete, ki predavatelja uvrščajo v sam vrh teniških strokovnjakov s katerimi sem se srečal. Skratka, predavatelj nikakor ne sodi v kategorijo "prodajalcev", ki prodajajo svoje znanje na čas. Predavatelj je bil poklican za ta šport, ki ga tudi živi. To se vidi na vsakem koraku. Želim si, da bi v našem majhnem teniškem prostoru njegovo znanje. izkušnje in energijo bolj cenili in izkoristili.

  Andraž V..

 • Še veliko se moram naučiti

  Ocena

  Tečaj in nasploh vsebine so se mi zdele odlične. Ena stvar, ki bi jo morda izpostavila je to, da je tečaj malce naporen (3 intenzivni dnevi zapored). Morda bi bilo lažje, če bi se tečaj izvedel v petih vikendih. Tako bi morda bilo malo lažje ostati zbran preko celega tečaja. Ampak vseeno ni bilo prehudo in se splačalo potruditi. Pred začetkom tečaja sem mislila, da vem že skoraj vse o tenisu, saj sem bila tekmovalka več let. A ko sem spoznala, kako je poučevanje drugačno od igranja tenisa, sem ugotovila, da se moram še ogromno naučiti. :)

  Maša K.