BLOG

Magični teniški trikotnik

Poznamo veliko število trikotnikov, vendar tu ne mislim na trikotnik kot lik, ki ga poznamo iz geometrije, pač na trikotnik, ki je pri razvoju teniškega igralca izjemnega pomena.   Gre za trikotnik, kjer imamo na vsakem vogalu nekoga, brez katerega pri razvoju teniškega igralca ne gre. Na prvem vogalu je igralec, na drugem trener in na..
PREBERI VEČ +

Individualni projekt, od katerega je odvisen slovenski tenis

Najava naslednje teniške kolumne je pri nekaterih vzpodbudila kar nekaj zanimanja. O katerem individualnem teniškem projektu pa bo pisal AF. O tistem, pri katerem je sam udeležen, tistih, ki so se že odvijali, ali o čem drugem. Lahko bi napisal, da boste odgovor zvedeli po oglasih, saj sledi nekaj pozitivnih primerov. Kje jih lahko najdemo?..
PREBERI VEČ +

Kaj vse je pomembno pri razvoju mladega teniškega igralca?

Tole vprašanje je zelo zahtevno. Sicer, ne toliko po vsebini kot po obsegu. V kolumno spraviti vse tisto, kar je pomembno, je zahtevna naloga. Zato se že vnaprej opravičujem, če bom kaj izpustil, kar se komu zdi izredno pomembno. Sicer pa, namen kolumne ni, da bi podrobno predstavili možne poti razvoja (teh je toliko, kot je uspešnih..
PREBERI VEČ +

Kondicijski trening - rak rana slovenskega tenisa

Predno navedem razloge, zakaj je kondicijski trening - rak rana slovenskega tenisa, naj naredim kratek uvod. Ko začnem govoriti ali pisati o kondicijskem treningu, moram razčisititi, kaj sploh treniranje je. Že definicijo zelo posplošimo, lahko zapišemo, da gre za vsako športno ali drugo aktivnost, ki športniku omogoča, da dviguje svoje..
PREBERI VEČ +

Tekmovalni sistem = davčni sistem

Le kaj imata skupnega tekmovalni sistem v tenisu ter davčni sistem v državi. Na prvi pogled kaj malo, pa vendar lahko najdemo nekaj vzporednic. Naj na začetku priznam, da nisem strokovnjak za davke oziroma le toliko, kolikor moram, kot državljan vedeti o dohodninski napovedi.   In zdaj k primerjavi. Trenutno velja, da lahko državljani RS..
PREBERI VEČ +

Ali so slovenski teniški trenerji dovolj cenjeni?

Zanimivo vprašanje, najbrž ne samo za tenis, pač pa tudi za druge športe, kot so nogomet, košarka, odbojka, smučanje, plavanje, atletiko… Ne glede na to, da bi bilo zanimivo analizirati, kdo je uspešen v posamezni športni panogi, naši ali tuji trenerji, se bom tokrat zadržal samo pri teniških trenerjih.   Za začetek pa ugotovitev,..
PREBERI VEČ +
1... 678