BLOG

Odhod na študij v ZDA, da ali ne?

Zadnjih nekaj tednov je zletelo kot bi mignil. Vsak teden nov klub, nov hotel, novi obrazi igralcev, trenerjev, sodnikov, turnirskih direktorjev. Sedaj smo na zadnji postaji ITF/Tennis Europe U14/U16 teama, v nemškem Renningenu/Rutesheimu, kjer poteka eden najbolje organiziranih turnirjev te serije. Za to je prav gotovo zaslužen uglajeni in zelo..
PREBERI VEČ +

Srbija = tenis!

Tole kolumno sicer ne pišem v Srbij, pač v Turčiji, kjer poteka ITF/Tennis Europe South – East Training Camp za igralce in igralke do U12. Zanimiva druščina devetih trenerjev in 34 igralcev iz jugovzhodnih držav Evrope. Tudi tu so igralci in igralke iz Srbije. Pred nekaj tedni sem pač vodil ITF seminar Level 1 za trenerje v Srbiji. Na..
PREBERI VEČ +

Zakaj sta »skočila« Blaž in Grega?

Najbrž bi moral že na začetku popraviti naslov, in sicer: »Zakaj sta skočila Grega Žemlja in Blaž Kavčič?« Res je, da sta ob v zadnjih dveh mesecih oba igralca »skočila« na ATP jakostni lestvic. Blaž predvsem zaradi uspešnega nastopa in uvrstitve v drugo kolo ATP turnirja v Portschachu. Grega pa zaradi uvrstitve v finale Challengerja..
PREBERI VEČ +

Male skrivnosti velikih teniških šarlatanov

Mogoče bo tale kolumna zelo osebna. Zakaj? Zato, ker so mi šli na že od nekdaj na živce teniški šarlatani, prodajalci megle, trenerji za eno leto, veliki kritizerji drugih, prodajalci obljub in izgovorov... No, na koncu pa, saj so vse kolumne osebne. Pa bo tudi ta. Torej, želim vam izdati nekaj skrivnosti kako prepoznate teniškega..
PREBERI VEČ +

Kaj se lahko teniški trenerji naučimo od nogometnih?

Da bo kolumna čim bolj avtentična jo pišem ob nogometnem igrišču. Ni se mi dalo peljati domov, pa sem spremljal Nejčev trening in pisal kolumno o tem, kaj se lahko teniški trenerji naučimo od nogometnih.Predno pa začnem s tokratno tematiko, samo medklic. Na koncu zadnjega prispevka o integralnem treningu sem pozval tiste, ki berete..
PREBERI VEČ +

Zakaj nimamo igralca med 100? Drugič!

Pozdravljeni,   pred kratkim sem našel vašo stran in kot ljubitelj tenisa prebral vse vaše kolumne. Priznati moram da so zelo zanimive, poučne in aktualne v slovenskem tenisu. Sklepam, da je to edini teniški forum v Sloveniji, ki je aktualen in bi se na njem dalo "debatirati" o marsikateri problematiki v slovenskem tenisu. Dovolil si bom..
PREBERI VEČ +

Integralni pristop k treningu ali kako povečati učinkovitost treninga

Najprej, kaj sploh pomeni beseda: integralen. Ima več pomenov: cel, celoten, celovit, enoten, skupen. In prav o takšnem, celovitem pristopu k treniranju bom pisal tokrat. Kot vedno pa najprej kratek uvod. Očitno je, da več znanja ne pomeni tudi, da bo stvar boljša. Vsaj na začetku ne. Na kaj mislim? Ko kot mlad trener bereš knjige, hodiš..
PREBERI VEČ +
1... 45678