BLOG

Tri žalostne zgodbe z naših koncev

Danes deževen dan in bo zato zgodba žalostna, Žalostna zgodba, ki sem jo želel napisati že kar nekaj časa, ni hotel na papir. Razlog ni v tem, da sem posredno soudeležen v tej zgodbi, pač pa v tem, da nisem našel primernega zaključka, kako takšne žalostne zgodbe v prihodnje preprečiti.   Zgodbo sem izvedel v zanimivi domači..
PREBERI VEČ +

Ljubljanski tenis ali III

Po letu in pol, ko nisem več vpet v ljubljanski tenis lahko na situacijo tenisa v prestolnici pogledam z druge perspektive. Lahko bi jo opisal kot trojni III (tri črke I). Infrastruktura, individualni projekti in inštitucija. Za analizo ljubljanskega tenisa ni potrebna bolj ali manj pronicljiva strategija, napisana na več straneh, ki ne glede..
PREBERI VEČ +

Kako rešiti tenis?

Tenis ima po najnovejših podatkih več kot 87 miljonov privržencev po celem svetu. Sodi med športe s katerim se lahko rekreativno ali tekmovalno ukvarjajo najmlajši in tudi starostniki. Hkrati pa ima najbolj globalno razvejan tekmovalni sistem, ki pa je v zadnjem desetletju na vseh ravneh v krizi. Z izjemo turnirjev za Grand Slam nekaj redkih..
PREBERI VEČ +

Tekmovalni tenis po koronavirusu

Številni filozofi, družboslovci, politiki in drugi ustvarjalci javnega mnenja, nas stalno opozarjajo, da svet po koronavirusu ne bo nikoli več tak, kot je bil. S tem se moramo strinjati. Vendar pa zgoraj našteti predstavljajo bolj ali manj negativne ali pozitivne napovedi. Kakšen bo učinek krize si lahko oriše vsak sam. Predvsem s..
PREBERI VEČ +

Kaj sem se naučil v zadnjih treh letih

Tokratna kolumna bo osebno izpovedna. S trenerji in predvsem igralci in igralkami želim deliti svoje izkušnje, ki sem jih pridobil v zadnjih treh letih. Gre za dokaj zanimivo in v naših prostorih manj obravnavano področje o katerem vsi veliko govorijo, manj pišejo in še manj prakticirajo. Pisal bom o delu z nadarjenimi mladimi igralci in..
PREBERI VEČ +

Razprodaja vrednot v slovenskem tenisu

Kmalu po nastopu funkcije vodje pisarne TZS in kasneje direktorja TZS Gregorja Krušiča (promocijsko Tenis Slovenija) na začetku 2012, je bilo jasno, da se bo razvoj slovenskega tenisa obrnil v popolnoma novo smer. V smer marketinga, promocije in lepih besed ter še lepših slik, ki nam jih slikajo vodilni v krovni teniški organizaciji. Vsebina..
PREBERI VEČ +

Sprejmi izziv

V prvi vrsti je kolumna namenjena vsem tistim, ki na dosežke slovenskih športnikov, tokrat teniških igralcev in igralk gledajo z vidika, da so neuspešni, da so daleč od svetovnega vrha, da v odločilnih trenutkih vedno podležejo pritisku, skratka, da so »luzerji«. Takšni kvazi športnih strokovnjakov največ najdemo na številnih forumih,..
PREBERI VEČ +
123... 8