BLOG

Izvoz pameti ali adijo pamet

Dober dan se začne z dobrim zajtrkom, odličen s tekom. Ker sem še vedno v beloruskem času, sem lahko začel s tekom po parku Richmond Hill v Londonu že ob 6. uri. Jutro, po napornem ITF seminarju v Minsku in predavanju na LTA trenerski konferenci, je bilo primeren trenutek za preverjanje vtisov, idej, komentarjev, ki sem jih bil deležen po..
PREBERI VEČ +

Zakaj je uspel Novak Djokovic

Pred nekaj dnevi je študent zagovarjal diplomsko delo z naslovom Razvojna pot uspešnih slovenskih teniških igralcev. Tema je bila zanimiva, sicer nekoliko težje izvedljiva, saj je kandidat analiziiral zbrane podatke na osnovi objektivnih podatkov, kot so uvrstitve, število odigranih dvobojev, največji uspehi, poškodbe in bolezni, nastopi v..
PREBERI VEČ +

"Dumping" ali zaslužek

Prenovi spletnih strani pritiče tudi nova kolumna. Tokrat tema kolumne ne bo teniška, ampak bolj ekonomska. Pisal bom o »dumpingu« in zaslužkarjih, seveda v slovenskem tenisu. Najbrž vsi veste kaj pomeni »dumping«. Gre za prodajo blaga v tujino pod ceno (zaradi potreb po devizah; to je bilo v bivši državi zelo aktualno), v teniškem..
PREBERI VEČ +

Nik Jurjevčič - Mojih osem dni do naslova državnega prvaka

V nadaljevanju bom opisal razmišljanja in dogajanja zadnjih nekaj dni pred in v času državnega prvenstva fantov do 14 let.   8.1. Trening na Škulju Trening sem pričel psihično zelo slabo, to se je najbolje opazilo na moji teniški igri in pa negativni govorici telesa. Bil sem nesamozavesten in brez energije.  Nato sem se pogovoril s..
PREBERI VEČ +

Trenerske kompetence

Kolumna o trenerskih kompetencah je prav gotovo, najdlje čakala na to, da jo zapišem. Aktualni dogodki, predvsem diskusija vezana na »pogodbo PMR« so bili tako »vroči«, da so jo prehiteli. Kot boste lahko prebrali, so trenerske kompetence pomembne, in niso samo stvar trenerjev, ampak močno posegajo tudi na področje igralcev in igralk ter..
PREBERI VEČ +

Pogodba

Glede na to, da slovenski tenis trenutno najbolj vznemirja pogodba, katere podpis, je prvi pogoj za koriščenje »bonitet« iz Programa mladih teniških reprezentanc Teniške zveze Slovenije, si oglejmo kaj o pogodbi piše slovenska Wikipedija: »Pogodba je pravniški izraz za sporazum med dvema ali več strankami glede medsebojnih obveznosti...
PREBERI VEČ +

Kimavčki

Pred nekaj dnevi sem na teniških igriščih srečal teniška sopotnico iz mladosti, ki se je pohvalila, da je prebrala vse moje kolumne in da bi si želela prebrati še katero. Najbrž je to eden od dobrih razlogov, da jih ustrežem in strnem nekaj misli v smiselno celoto. Tematike o kateri bi lahko pisal tako na ravni kluba, zveze, države,..
PREBERI VEČ +
12345... 8