BLOG

Prepovedati uporabo teniških košar

Tale kolumna bo kratka in jedernata. V Estoniji sem bil mentor mlademu trenerju, ki se je šolal za samostojno delo predavatelja na trenerskem tečaju prve kategorije po lestvici ITF. Tečaj je potekal v prelepi, popolnoma novi teniški dvorani s šestimi teniškimi igrišči. Od tega so bila štiri s trdo podlago, dve pokriti s tepihom. Vse skupaj..
PREBERI VEČ +

Nekaj prispevkov k slovenski teniški blaznosti

Leta 1983 je bil predvajan film »Trije prispevki k slovenski blaznosti«, ki je v treh delih opozarjal na slovenceljsko naravo, ki nas hote ali nehote, posredno ali neposredno obkroža, ogroža in na koncu koncev določa. Samo slučajno je stric Emil, eden od scenaristov filma, v katerem nastopajo skoraj vsi slovenski filmski in gledališki..
PREBERI VEČ +

Bedenexit

Za kolumno, ki jo pravkar berete je “kriva” Saša Verčič, točneje njen komentar “Kam slovenski tenis”, ki je bil objavljen v časniku Delo. Seveda je novinarkino vprašanje popolnoma na mestu, tako časovno kot vsebinsko. Podobno vprašanje sem si zastavil že septembra 2007, ko sem napisal kolumno “Qua vadis, slovenski tekmovalni..
PREBERI VEČ +

Izvoz pameti ali adijo pamet

Dober dan se začne z dobrim zajtrkom, odličen s tekom. Ker sem še vedno v beloruskem času, sem lahko začel s tekom po parku Richmond Hill v Londonu že ob 6. uri. Jutro, po napornem ITF seminarju v Minsku in predavanju na LTA trenerski konferenci, je bilo primeren trenutek za preverjanje vtisov, idej, komentarjev, ki sem jih bil deležen po..
PREBERI VEČ +

Zakaj je uspel Novak Djokovic

Pred nekaj dnevi je študent zagovarjal diplomsko delo z naslovom Razvojna pot uspešnih slovenskih teniških igralcev. Tema je bila zanimiva, sicer nekoliko težje izvedljiva, saj je kandidat analiziiral zbrane podatke na osnovi objektivnih podatkov, kot so uvrstitve, število odigranih dvobojev, največji uspehi, poškodbe in bolezni, nastopi v..
PREBERI VEČ +

"Dumping" ali zaslužek

Prenovi spletnih strani pritiče tudi nova kolumna. Tokrat tema kolumne ne bo teniška, ampak bolj ekonomska. Pisal bom o »dumpingu« in zaslužkarjih, seveda v slovenskem tenisu. Najbrž vsi veste kaj pomeni »dumping«. Gre za prodajo blaga v tujino pod ceno (zaradi potreb po devizah; to je bilo v bivši državi zelo aktualno), v teniškem..
PREBERI VEČ +

Nik Jurjevčič - Mojih osem dni do naslova državnega prvaka

V nadaljevanju bom opisal razmišljanja in dogajanja zadnjih nekaj dni pred in v času državnega prvenstva fantov do 14 let.   8.1. Trening na Škulju Trening sem pričel psihično zelo slabo, to se je najbolje opazilo na moji teniški igri in pa negativni govorici telesa. Bil sem nesamozavesten in brez energije.  Nato sem se pogovoril s..
PREBERI VEČ +
12345... 8