BLOG

Pogodba

Glede na to, da slovenski tenis trenutno najbolj vznemirja pogodba, katere podpis, je prvi pogoj za koriščenje »bonitet« iz Programa mladih teniških reprezentanc Teniške zveze Slovenije, si oglejmo kaj o pogodbi piše slovenska Wikipedija: »Pogodba je pravniški izraz za sporazum med dvema ali več strankami glede medsebojnih obveznosti...
PREBERI VEČ +

Kimavčki

Pred nekaj dnevi sem na teniških igriščih srečal teniška sopotnico iz mladosti, ki se je pohvalila, da je prebrala vse moje kolumne in da bi si želela prebrati še katero. Najbrž je to eden od dobrih razlogov, da jih ustrežem in strnem nekaj misli v smiselno celoto. Tematike o kateri bi lahko pisal tako na ravni kluba, zveze, države,..
PREBERI VEČ +

Maribor - po posredovanju Sama Petra Medveda

V nadaljevanju s poudarjenim tekstom objavljam dopolnjen tekst, ki se nanaša na vlogo Sama Petra Medveda. Po posvetovanju s svojim pravnim zastopnikom, sem spremenil del kolumne z naslovom Maribor 2014, ki se ne nanaša na delovanje Sama Petra Medveda. Prav tako sem pripravljen v rubriki Teniška kolumna, objaviti tudi mnenje Sama Petra Medveda..
PREBERI VEČ +

Maribor 2014

Bilo je avgusta 1975 ko smo prvič z vlakom odšli na sloviti Bergantov memorial. Iz železniške postaje smo s težkimi torbami prišli do igrišč Teniškega kluba Branik, ki je bil takrat in še dolga leta potem, klub z veliko začetnico. Poleg odlične organizacije odmevnih tekmovanj je imel klub izdelan sistem treningov, organizirane..
PREBERI VEČ +

(Ne)preverjeno

Kaj najbolj ta teden razburja slovensko teniško javnost? Oddaja Preverjeno, ki je kot strela z jasnega udarila v nič sluteče teniške trenerje, igralce, starše in druge sopotnike ali spremljevalce slovenskega tenisa.   Kaj jih je najbolj razburilo? Najbrž izjava enega od staršev, ki naj bi na Hrvaškem, na oglas, da išče trenerja za..
PREBERI VEČ +

Politična korektnost

Živimo v časih, ko na vseh področjih lahko opažamo razkroj temeljnih družbenih vrednost, kot so poštenost, odkritost, solidarnost... Vse to se še kako odraža tudi v športu, ne glede na to ali gre za šport mladih, vrhunski ali šport za vse. Tako lahko v javnosti spremljamo polemiko med smučarsko zvezo in Tino Maze, pritožbe smučarjev..
PREBERI VEČ +

Slovenska teniška polnoletnost

Letos Slovenija praznuje osemnajsto obletnico nastopanja v Davisovem pokalu. Tekmovanju, ki ima eno najdaljših tradicij med športi, saj je leta 1900 študent Harvarda Dwight Davis pripravil pravila, pokal in organiziral prvo ekipno teniško tekmovanje na katerem sta se pomerili ekipi ZDA in Velike Britanije. Aprila 1993 je slovenska moška..
PREBERI VEČ +
123456... 8