BLOG

Politična korektnost

Živimo v časih, ko na vseh področjih lahko opažamo razkroj temeljnih družbenih vrednost, kot so poštenost, odkritost, solidarnost... Vse to se še kako odraža tudi v športu, ne glede na to ali gre za šport mladih, vrhunski ali šport za vse. Tako lahko v javnosti spremljamo polemiko med smučarsko zvezo in Tino Maze, pritožbe smučarjev..
PREBERI VEČ +

Slovenska teniška polnoletnost

Letos Slovenija praznuje osemnajsto obletnico nastopanja v Davisovem pokalu. Tekmovanju, ki ima eno najdaljših tradicij med športi, saj je leta 1900 študent Harvarda Dwight Davis pripravil pravila, pokal in organiziral prvo ekipno teniško tekmovanje na katerem sta se pomerili ekipi ZDA in Velike Britanije. Aprila 1993 je slovenska moška..
PREBERI VEČ +

Teniški kapitalizem

Ob gledanju filma »Zeitgaist«, duh časa v našem prevodu, ki je neke vrste dokumentarni, propagandni, gverilski film, dobiš občutek, da v tem svetu ni nič naključno. Da so vsi odnosi že vnaprej določeni, da jih nekdo nadzira, mogoče Veliki brat oziroma, če ne on osebno, pa potem vsaj »Velika bratovščina«. Kar v prevodu pomeni, majhno..
PREBERI VEČ +

Pismo teniškim prijateljem

Moram reči, da so me odkar sem napisal zadnjo kolumno za www.aftennis.si, mnogokrat zasrbeli prsti, pa vendar je bil tempo prehud, obveznosti, ki so nujne preveč, veliko stvari, ki bi jih bilo potrebno naredite že včeraj, veliko nalog, ki so povezane s projekti, članki, tečaji, sodelavci, študenti, trenerji, igralci...   K pisanju pisma..
PREBERI VEČ +

Teniški klub - osnovna celica razvoja igralcev pri nas

Najbrž ni nikogar, ki se ne bi strinjal trditvijo, da so teniški klubi osnovna celica razvoja teniškega igralca. To vsekakor velja za Slovenijo, sicer pa je pomen in vloga klubov pri razvoju igralca različen od države do države. V državah z dolgo teniško tradicijo kot so Francija, Velika Britanija in Nemčija imajo klubi pomembno vlogo pri..
PREBERI VEČ +

Povečajte učinkovitost teniškega treninga

Tisti, ki v vsaki stvari vidijo zaroto, bodo rekli, poglej na tako pomembno kolumno smo čakali kar od oktobra 2008. Zamuda ni bila namerna, pač pa posledica obilice dela. No, ne glede na to, ali mi verjamete ali ne, kolumna je sedaj tu.Za uvod naj zapišem, da se moje dojemanje tenisa in treninga nenehno spreminja, zato tisto, kar sem uporabljal..
PREBERI VEČ +

Denisovo mnenje o odhodu na študij v ZDA

Pozdravljen Aleš! Prebral sem članek o študiju v ZDA. Verjetno je že kar nekaj časa od tega, ker še v članku Obama ni zmagal na predsedniških volitvah, ampak vseeno želim podati komentar, da se z večino navedb strinjam. Zmotila pa me je trditev, da če želite uspeti v tenisu potem ne smete odditi na študij v ZDA, ker to še ni nikomur..
PREBERI VEČ +
1... 345678