BLOG

Spremljanje igralcev na tekmovanjih: kdo, kdaj, zakaj, koliko?

Tenis sodi med športe, ki jih ljudje radi gledajo, čeprav pri nas to ne velja vedno. Na mnogih tekmovanjih se finalne dvoboje ogledajo le mama, oče, mogoče trener, pes in sodnik. Za majhno število gledalcev pa ni kriva nizka raven tenisa, pač pa druge stvari (čas dvoboja, obveščanje, navade, visoka zahtevnost gledalcev...). Vendar to ni..
PREBERI VEČ +

Teniško kolobarjenje - znova aktualno

Moram priznati, da nisem ravno strokovnjak za kmetijstvo, pa vendar si bom drznil uporabiti termin iz kmetijske stroke. Kolobarjenje (laična definicija) pomeni, da na se na različnih delih obdelovalne površine vsako leto poseje druga rastlina. Ta ukrep preprečuje enostransko izčrpanje tal. Toliko o kmetijskem, sedaj pa k definiciji teniškega..
PREBERI VEČ +

Načrtovanje tekmovanj in treningov

Po povratku na slovensko teniško sceno, medtem ko sem bil nekaj čas del dogajanj, ki jih organizira ITF, sem bil neprijetno presenečen, koliko trenerjev bolj resno in dolgoročno načrtuje tekmovanja in treninge. Kaj kmalu sem ugotovil, da kar nekaj trenerjev uporablja pristop “iz rok v usta”, oz. igramo tisti turnir, ki je naslednji na..
PREBERI VEČ +

Magični teniški trikotnik

Poznamo veliko število trikotnikov, vendar tu ne mislim na trikotnik kot lik, ki ga poznamo iz geometrije, pač na trikotnik, ki je pri razvoju teniškega igralca izjemnega pomena.   Gre za trikotnik, kjer imamo na vsakem vogalu nekoga, brez katerega pri razvoju teniškega igralca ne gre. Na prvem vogalu je igralec, na drugem trener in na..
PREBERI VEČ +

Individualni projekt, od katerega je odvisen slovenski tenis

Najava naslednje teniške kolumne je pri nekaterih vzpodbudila kar nekaj zanimanja. O katerem individualnem teniškem projektu pa bo pisal AF. O tistem, pri katerem je sam udeležen, tistih, ki so se že odvijali, ali o čem drugem. Lahko bi napisal, da boste odgovor zvedeli po oglasih, saj sledi nekaj pozitivnih primerov. Kje jih lahko najdemo?..
PREBERI VEČ +

Kaj vse je pomembno pri razvoju mladega teniškega igralca?

Tole vprašanje je zelo zahtevno. Sicer, ne toliko po vsebini kot po obsegu. V kolumno spraviti vse tisto, kar je pomembno, je zahtevna naloga. Zato se že vnaprej opravičujem, če bom kaj izpustil, kar se komu zdi izredno pomembno. Sicer pa, namen kolumne ni, da bi podrobno predstavili možne poti razvoja (teh je toliko, kot je uspešnih..
PREBERI VEČ +

Kondicijski trening - rak rana slovenskega tenisa

Predno navedem razloge, zakaj je kondicijski trening - rak rana slovenskega tenisa, naj naredim kratek uvod. Ko začnem govoriti ali pisati o kondicijskem treningu, moram razčisititi, kaj sploh treniranje je. Že definicijo zelo posplošimo, lahko zapišemo, da gre za vsako športno ali drugo aktivnost, ki športniku omogoča, da dviguje svoje..
PREBERI VEČ +
1... 5678